Dania główne
Lubuskie gołąbki w sosie pomidorowym z gotowanymi ziemniaczkami lub pieczywem 25zł
Gulasz z jelenia podany z kaszą gryczaną lub jęczmienną i buraczkami 39zł
Schaboszczak z gnotem w akompaniamencie ziemniaczków z koperkiem i zasmażanej kapusty lub bukietu surówek 29zł
Pierś z kaczki przyrządzona na sposób sous-vide w towarzystwie klusek śląskich polanych sosem pieczeniowym z dodatkiem modrej kapusty i żurawiny 39zł
Lokalna ryba z patelni na zielonym puree z warzywami 35zł
Tagiatelle w sosie grzybowym lub szpinakowym 25zł
Pierogi z mięsem z kaczki lub ruskie 20zł
Drobiowa wątróbka wiejcowa z tostami i zieloną fasolką szparagową 25złDuża wiejcowa sałatka z kurczakiem 18zł
Zestaw surówek 10zł
Zupy
Żołądki wiejcowe 18zł
Zupa grzybowa 15zł
Zupa gulaszowa 18zł
Rosół z kury zagrodowej z makaronem 15zł
Desery
Sernik w polewie czekoladowej 15zł
Szarlotka „Szefa” z gałką lodów 15zł
Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami 18zł
Naleśniki z domową konfiturą/ czekoladą 18zł
Napoje
Kawa/herbata 8zł
Cappuccino 10zł
Latte 10zł
Soki/napoje gazowane 6 zł
Wino domu 150cl 15 zł
Piwo 0,3l/0,5l 6zł/8zł
* Menu dziecięce wg Szefa Kuchni 25zł