Szanowni Państwo

Pałac Wiejce to doskonałe miejsce do organizacji spotkań okolicznościowych.  Do Państwa dyspozycji oddajemy sale o niepowtarzalnym klimacie, które idealnie sprawdzą się przy organizacji chrzcin, komunii,
spotkań jubileuszowych oraz bankietów.

 

Każda z sal może zostać zaaranżowana zgodnie z Państwa życzeniem.
Aby zaspokoić podniebienia naszych Gości, przygotowaliśmy wiele propozycji dań, z których mogą Państwo
skomponować odpowiednie menu, dopasowane do charakteru spotkania.

 

Od lat specjalizujemy się w organizacji imprez okolicznościowych, dzięki czemu możemy służyć Państwu w
zakresie doradztwa oraz przygotowania tego wyjątkowego dnia.

SKOMPONUJ SWOJE WŁASNE MENU

Zupy

 Rosół z eko-kaczki z makaronem
12 zł/os.

Zupa ogórkowa podsycana wędzonymi żeberkami
12 zł/os.

Żur staropolski na zakwasie z zatopionym jajkiem
12 zł/os.

Zupa pieczarkowa aromatyzowana siekaną pietruszką i kolendrą
12 zł/os.

Zupa cebulowa
12 zł/os.

Barszczyk z krokietem/pasztecikiem
15 zł/os.

 

Dania główne

Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i mozzarellą na puree z batatów w towarzystwie młodej marchewki
35 zł/os.

Sznycel wieprzowy podany z gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem oraz zasmażaną kapustą
35 zł/os.

Dorsz z pieca przekładany szpinakiem w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i pomidorków
35 zł/os.

Pieczony łosoś oblany klarowanym masłem z szafranem podany z dzikim ryżem w towarzystwie zielonego groszku
35 zł/os.

Polędwiczka wieprzowa owinięta wędzonym boczkiem na postumencie z puree ziemniaczanego i marmolady cebulowej oraz sosu grzybowego
39 zł/os.

Filet z kaczki sous-vide w żurawinie i pomarańczy podany z kluskami śląskimi i modrą kapustą z nutą cynamonową
39 zł/os.

 

Desery

Sernik w polewie czekoladowej aromatyzowanej kardamonem
8 zł/os.

Mus bananowy z lodami waniliowymi i polewą malinową
10 zł/os.

Szarlotka z bitą śmietaną i lodami
10 zł/os.

Wybór ciast
12 zł/os.

Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
15 zł/os.

Sorbet z owoców sezonowych
15 zł/os.

PONADTO POLECAMY

Uczta rodzinna

dla 4 osób

Zestaw mięs (karkówka, schabowy, de volaille, udko z kurczaka)

Trzy rodzaje surówek sezonowych

Warzywa gotowane na parze

Ziemniaczki z koperkiem

Frytki

Sos pieczeniowy

140 zł/ 4 os.

 

Uczta rodzinna II

dla 4 osób

Zestaw mięs (karkówka, schabowy, de volaille, grillowana pierś z kurczaka, łosoś )

Trzy rodzaje surówek sezonowych, pieczarki zasmażane z cebulką

Warzywa gotowane na parze

Ziemniaczki z koperkiem

Frytki

Kluski śląskie lub kopytka

Sos pieczeniowy

160 zł/ 4 os.

 

Zimny bufet

Schab pieczony z wędzoną śliwką

Pasztet myśliwski z żurawiną

Galaciki drobiowe / Nóżki wieprzowe

Jajeczka faszerowane

Śledzik wiejcowy w trzech smakach

Sałatka tradycyjna z gotowanych warzyw

Pieczywo, masło

55 zł/os.

Dostępne sale


Sala Balowa

70 m 2
wynajem 250 zł

Sala Jadalna
30 m 2
wynajem 100 zł

Sala Balowa + Sala Jadalna
100 m 2
wynajem 400 zł

Sala Szmaragdowa*
100 m 2
wynajem 250 zł

Mała Oranżeria w Pałacu
30 m 2
wynajem 150 zł

Sala Rycerska
100 m 2
wynajem 200 zł

Pałacowa Piwniczka
30 m 2
wynajem 100 zł

 

*Opłata pobierana w przypadku wynajmu sali na wyłączność.
Cena za wynajem sali do 4 godzin. Każda następna godzina 100zł- maksymalnie do godziny 24:00
.

Dodatkowo, na Państwa życzenie, sale i stoły mogą być udekorowane
bukietami kwiatów oraz innymi elementami ozdobnymi.
Cena jest wówczas ustalana indywidualnie.

Napoje i alkohole – ceny bankietowe


Napoje

Soki owocowe
12zł/litr

Woda mineralna
6zł/litr

Coca-cola/ Fanta/ Sprite
10zł/litr

Kawa i herbata 6zł/porcja
Kawa i herbata bez limitu 10zł/os.

Alkohole

Wina

Wino domu – 45zł/0,75cl
Neblina Chardonnay – 55zł/0,75cl
Neblina Cabernet Sauvignon – 55zł/0,75cl
Wino musujące – 55zł/0,75cl

Wódka

Wódka Wyborowa
55zł/0,5l

Finlandia
85zł/0,5l

Absolut
85zł/0,5l

Whisky

Johnnie Walker Red Label
99zł/0,5l

Grant’s
110zł/0,5l

Ballantines
125zł/0,5l

Jack Daniels
155zł/0,5l

Piwo

Lech Pils 30l- keg
495zł/30l

Książęce
9zł/0,5l

Noteckie ( piwo regionalne)
9zł/0,33l

Zasady rezerwacji

I. Warunkiem dokonania rezerwacji terminu imprez okolicznościowej jest:
1. dokonanie zgłoszenia rezerwacji (email lub doręczenie pocztą na adres Hotelu) zawierającej oznaczenie osoby dokonującej rezerwację (Klient), adres, kontakt telefoniczny,
adres email, data imprezy, jej rodzaj (konferencja, szkolenie, wesele, przyjęcie, itp.) oraz przybliżoną liczbę uczestników,
2. potwierdzenie dokonania rezerwacji przez Hotel z określeniem kwoty zadatk rezerwacyjnego  i terminu jego
wpłaty.

II. W przypadku niedokonania wpłaty zadatku w terminie określonym przez Hotel rezerwacja wygasa.
III. W przypadku anulacji rezerwacji przez Klienta po dokonaniu wpłaty zadatku, Hotel zatrzyma wpłaconą przez Klienta kwotę zadatku tytułem opłaty anulacyjnej.

IV. W przypadku dojścia do skutku Imprezy w zarezerwowanym terminie, zadatek
zostanie zaliczony na poczet wynagrodzenia Hotelu za wykonane usługi w ramach
zawartej umowy.

V. Klient jest zobligowany na 1 miesiąc przed planowanym rozpoczęciem imprezy do podpisania umowy z Hotelem na świadczenie usług oraz wpłaty zadatku w wysokości 30% wartości zamawianych usług.

VI. Załącznikiem do umowy jest:
1. Kalkulacja imprezy
2. Lista uczestników imprezy
3. Regulamin pobytu w Pałacu Wiejce
4. Potwierdzenie wykonania usługi.