Szanowni Państwo

Pałac Wiejce to doskonałe miejsce do organizacji spotkań okolicznościowych.  Do Państwa dyspozycji oddajemy sale o niepowtarzalnym klimacie, które idealnie sprawdzą się przy organizacji chrzcin, komunii,
spotkań jubileuszowych oraz bankietów.

 

Każda z sal może zostać zaaranżowana zgodnie z Państwa życzeniem.
Aby zaspokoić podniebienia naszych Gości, przygotowaliśmy wiele propozycji dań, z których mogą Państwo
skomponować odpowiednie menu, dopasowane do charakteru spotkania.

 

Od lat specjalizujemy się w organizacji imprez okolicznościowych, dzięki czemu możemy służyć Państwu w
zakresie doradztwa oraz przygotowania tego wyjątkowego dnia.

Zupy

 Rosół z eko-kaczki z makaronem
10 zł/os.

Zupa ogórkowa podsycana wędzonymi żeberkami
10 zł/os.

Żur staropolski na zakwasie z zatopionym jajkiem
12 zł/os.

Zupa pieczarkowa aromatyzowana siekaną pietruszką i kolendrą
12 zł/os.

Zupa cebulowa
12 zł/os.

Barszczyk z krokietem/pasztecikiem
15 zł/os.

 

Dania główne

Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i mozzarellą na puree z batatów w towarzystwie młodej marchewki
30 zł/os.

Sznycel wieprzowy podany z gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem oraz zasmażaną kapustą
30 zł/os.

Dorsz z pieca przekładany szpinakiem w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i pomidorków
35 zł/os.

Pieczony łosoś oblany klarowanym masłem z szafranem podany z dzikim ryżem w towarzystwie zielonego groszku
35 zł/os.

Polędwiczka wieprzowa owinięta wędzonym boczkiem na postumencie z puree ziemniaczanego i marmolady cebulowej oraz sosu grzybowego
35 zł/os.

Królik po królewsku podany na puree z zielonego groszku oraz smażonych kurek
39 zł/os.

Filet z kaczki sous-vide w żurawinie i pomarańczy podany z kluskami śląskimi i modrą kapustą z nutą cynamonową
39 zł/os.

 

Desery

Sernik w polewie czekoladowej aromatyzowanej kardamonem
8 zł/os.

Puszysty mus bananowy z lodami waniliowymi i polewą malinową
10 zł/os.

Szarlotka z bitą śmietaną i lodami
10 zł/os.

Glazurowane wiśnie na gorąco z gałką lodów orzechowych
10 zł/os.

Wybór ciast
12 zł/os.

Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
12 zł/os.

Sorbet z owoców sezonowych
15 zł/os.

Ponadto polecamy

Uczta rodzinna

dla 4 osób

Zestaw mięs (karkówka, schabowy, de volaille, udko z kurczaka)

Trzy rodzaje surówek sezonowych

Warzywa gotowane na parze

Ziemniaczki z koperkiem

Frytki

Sos pieczeniowy

140 zł/ 4 os.

 

Zimny bufet

Schab pieczony z wędzoną śliwką

Pasztet myśliwski z żurawiną

Galaciki drobiowe / Nóżki wieprzowe

Jajeczka faszerowane

Śledzik wiejcowy w trzech smakach

Sałatka tradycyjna z gotowanych warzyw

Pieczywo, masło

49 zł/os.

 

 

Dostępne sale


Sala Balowa

70 m 2
wynajem 250 zł

Sala Jadalna
30 m 2
wynajem 100 zł

Sala Szmaragdowa
100 m 2
wynajem 250 zł

Sala Rycerska
100 m 2
wynajem 250 zł

 

Dodatkowo, na Państwa życzenie, sale i stoły mogą być udekorowane
bukietami kwiatów oraz innymi elementami ozdobnymi.
Cena jest wówczas ustalana indywidualnie.

Napoje i alkohole – ceny bankietowe


Napoje

Soki owocowe
12zł/litr

Woda mineralna
6zł/litr

Coca-cola/ Fanta/ Sprite
12zł/litr

Kawa i herbata
bez limitu 10zł/os.

Alkohole

Wina

Marques de Fuertigo – 40zł/0,75cl
Circles Tempranillo & Garnacha – 40zł/0,75cl
Neblina Chardonnay – 49zł/0,75cl
Neblina Cabernet Sauvignon – 49zł/0,75cl
Wino musujące – 49zł/0,75cl

Gin
Seagram’s
120zł/0,7l

Gin Lubuski
80zł/0,7l


Teguila

Tequila Sierra Silver
160zł/0,7l

Wódka

Wódka Wyborowa
49zł/0,5l

Finlandia
75zł/0,5l

Absolut
75zł/0,5l

Whisky

Johnnie Walker Red Label
90zł/0,5l

Grant’s
100zł/0,5l

Ballantines
110zł/0,5l

Jack Daniels
140zł/0,5l

Piwo Lech- keg
450zł/30l

Snacki

Snacki Chipsy
10zł/150g

Orzeszki
10zł/150g

Paluszki
8zł/70g

Zasady rezerwacji

I. Warunkiem dokonania rezerwacji terminu imprez okolicznościowej jest:
1. dokonanie zgłoszenia rezerwacji (email lub doręczenie pocztą na adres Hotelu) zawierającej oznaczenie osoby dokonującej rezerwację (Klient), adres, kontakt telefoniczny,
adres email, data imprezy, jej rodzaj (konferencja, szkolenie, wesele, przyjęcie, itp.) oraz przybliżoną liczbę uczestników,
2. potwierdzenie dokonania rezerwacji przez Hotel z określeniem kwoty zadatk rezerwacyjnego  i terminu jego
wpłaty.

II. W przypadku niedokonania wpłaty zadatku w terminie określonym przez Hotel rezerwacja wygasa.
III. W przypadku anulacji rezerwacji przez Klienta po dokonaniu wpłaty zadatku, Hotel zatrzyma wpłaconą przez Klienta kwotę zadatku tytułem opłaty anulacyjnej.

IV. W przypadku dojścia do skutku Imprezy w zarezerwowanym terminie, zadatek
zostanie zaliczony na poczet wynagrodzenia Hotelu za wykonane usługi w ramach
zawartej umowy.

V. Klient jest zobligowany na 1 miesiąc przed planowanym rozpoczęciem imprezy do podpisania umowy z Hotelem na świadczenie usług oraz wpłaty zadatku w wysokości 30% wartości zamawianych usług.

VI. Załącznikiem do umowy jest:
1. Kalkulacja imprezy
2. Lista uczestników imprezy
3. Regulamin pobytu w Pałacu Wiejce
4. Potwierdzenie wykonania usługi.