Szanowni Państwo

 

Dzień zaślubin to wyjątkowy moment w Państwa życiu.
Zarówno ceremonia, jak i przyjęcie weselne będą wspominane przez Państwa oraz rodzinę i przyjaciół.

Warto więc zadbać o każdy szczegół tego wydarzenia: biała szeleszcząca suknia, świeże pachnące kwiaty i niezwykły klimat przyjęcia weselnego.

Majątek Ziemski Pałac Wiejce daje Państwu gwarancję wyjątkowości. Jest to pięknie odrestaurowany obiekt, położony w miejscowości Wiejce, tuż nad Wartą, otoczony lasami Puszczy Noteckiej.

Zapraszamy do zapoznania się z Ofertą Weselną w Majątku Ziemskim Pałac Wiejce. Pragniemy zapewnić, że dołożymy starań, aby dostosować ofertę do życzeń, potrzeb i budżetu. Należy podkreślić, że nasi pracownicy mają wieloletnie doświadczenie w organizacji przyjęć weselnych.

Tych z Państwa, którzy marzą o przyjęciu w Majątku, będzie nam niezmiernie miło przywitać na wcześniej umówionym spotkaniu.

 

(W przypadku przyjęć weselnych mniejszych niż 50 osób warunki ustalane indywidualnie)

Oferta ważna od 1 stycznia do 31 grudnia 2022 roku.

Oferta noclegowa

 

W układzie rodzinnym w Pałacu, Rządówce, Folwarku i Domku Ogrodnika, możemy przyjąć nawet 140 gości, w pokojach o różnym standardzie, po preferencyjnych cenach.

Pałac

2 Apartamenty dla 2 osób – 200 zł/os.

18 pokoi 2-osobowych – 150 zł/os.

11 pokoi 1-osobowych – 170 zł/os.

Dostawka – 100 zł/os.

Rządcówka

2 Apartamenty dla 2 osób – 175 zł/os.

5 pokoi 2-osobowych – 110 zł/os.

3 pokoje 1-osobowych – 140 zł/os.

Dostawka – 100 zł/os.

Folwark

19 pokoi 2-osobowych – 110 zł/os.

Dostawka – 100 zł/os.

Domek Ogrodnika

4 pokoje 2-osobowe – 110 zł/os.

Dostawka – 100 zł/os.

Dostępne sale

 

Dysponujemy bogatą ofertą różnego rodzaju sal weselnych, dzięki czemu otrzymujecie Państwo możliwość ich optymalnego dopasowania do własnych potrzeb.

Oranżeria (252m2) + tańce na tarasie
Okrągłe stoły – 150 osób*
Cena: 5000zł

Taras przy Oranżerii na poprawiny(do 4H)
Cena: 1500zł

Sala Balowa i Jadalna (100m2)+ tańce w Pałacowym Lobby
Wspólny stół – 50 osób
Podkowa – 60 osób
Okrągłe stoły- 90 osób
Cena: 1500 zł

Zaślubiny w Plenerze (pod Dębem, Taras przed Restauracją, taras przed Oranżerią):

Przygotowanie miejsca ceremonii
Cena: 600zł

WESELE PRZEWIDZIANE JEST MAKSYMALNIE DO GODZINY 4:00.

Istnieje możliwość przedłużenia wesela – 1h/800zł

*W przypadku wesela na 150 osób, tańce na tarasie przy Oranżerii.

Dodatkowo

Cena od osoby bez śniadania, płatne dodatkowo – 35zł/os.
Pokój dwuosobowy dla 1 osoby – cena podstawowa plus 50%.
W przypadku Oferty Weselnej, doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 13:00 i kończy o godzinie 15:00.
Przy organizacji poprawin, zakończenie doby hotelowej do godziny 18:00.
Na Państwa życzenie możemy zorganizować opiekunkę do dzieci.

 

 

PARA MŁODA OTRZYMUJE W PREZENCIE:

Apartament dla Nowożeńców ( dotyczy przyjęć z noclegami powyżej 40 osób)

Pomoc koordynatora ( doradztwo w zakresie menu i atrakcji, opieka nad prawidłowym przebiegiem przyjęcia)

Udostępnienie Parze Młodej pleneru i zabytkowych sal do sesji zdjęciowej

Parking dla Gości

Bezpłatne wi-fi

 

 

Pary zainteresowane ślubem kościelnym prosimy o kontakt z Parafią pw. Św. Mikołaja Biskupa w Skwierzynie

tel. 95 717 00 18

Menu weselne

Zestaw I

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, kieliszek wina musującego dla Pary Młodej i wszystkich Gości.

Serwowane:
Rosół z domowym makaronem
Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie grzybowym na postumencie z puree ziemniaczanego w towarzystwie zapiekanej brukselki

Zimny bufet:
Półmisek Szefa (karkówka, schab pieczony, rolada z boczku)
Jajeczka faszerowane
Galaretka wieprzowa
Śledzik po polsku w towarzystwie jabłka
i jajeczka
Ryba w sosie greckim
Pieczywo, masło
Ketchup, musztarda, chrzan

Sałatki:
Sałatka jarzynowa
Sałatka z bekonem(sałata, pomidorki, cebula, kulki mazzarelli, bekon)
Sałatka z grillowanym kurczakiem z sosem winegret

Ciepły bufet:

Barszczyk z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami

Roladki z polędwiczki ze śliwką i boczkiem w sosie musztardowo-miodowym

Ziemniaczki pieczone w rozmarynie obsypane kruszonką

Zapiekanka jarzynowa

230 zł/os.

Zestaw II

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, kieliszek wina musującego dla Pary Młodej i wszystkich Gości.

Uroczystość weselna na sposób staropolski
„Kuchnia Polska’’: (mięso 2 porcje na osobę)

Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
Zrazy wołowe
Devolay z masełkiem i pietruszką
Sznycle wieprzowe
Sandacz z pieca z masłem ziołowym
Ziemniaki gotowane aromatyzowane koperkiem
Surówka z marchewki i jabłuszka

Sałatka z buraczków z tartym chrzanem

Surówka z białej kapusty

 

Zimny bufet:
Ryby wędzone
Szparagi z jajkiem zawinięte w szynkę podane na bukiecie kruchych sałat z sosem malinowym
Półmisek Szefa (karkówka, schab pieczony, rolada z boczku)
Galaretka wieprzowa
Marynowane śledzie w kwaśnej śmietanie z jabłkiem
Marynowane pikle
Grzybki marynowane
Chrzan, sos tatarski
Pieczywo i masło

Sałatki:
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Sałatka z grillowanym kurczakiem

Ciepły bufet:
Zupa gulaszowa
Ziemniaki po staropolsku
Bigos gajowego
Karczek po myśliwsku
Risotto w sosie grzybowym

280 zł/os.

Dania dla wegan i wegetarian

Zupy:

Kram z białych warzyw – 15zł/os.

Krupnik z warzywami julienne – 15zł/os.

Zupa cebulowo czosnkowa – 15zł/os.

Krem pomidorowy z bazylią – 15zł/os.

Zupa z czerwonej i zielonej soczewicy z pomidorami i oregano – 15zł/os.

II Danie:

Kaszotto z grzybami i kolendrą – 29zł/os.

Naleśniki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami (3szt.) – 25zł/os.

Potrawka z ryżem, marchewką i groszkiem – 25zł/os.

Krokiet z kapustą i grzybami (1 szt.) 10zł/os.

Tagliatelle z warzywami – 25zł/os.

Pierogi ruskie (6 szt.) – 25zł/os.

 

Zestaw III

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, kieliszek wina musującego dla Pary Młodej i wszystkich Gości.

” Menu Pary Młodej”

Zupy ( 1 do wyboru):

Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
Krem z białych warzyw z grzankami
Krem pomidorowy z mozzarellą z nutą oleju bazyliowego

 

Dania główne (4 pozycje o wyboru – 2,5 porcji na osobę):

Filet z piersi kaczki sous-vide
Zrazy wołowe na sposób polski podane w razowym chlebie
Sznycel wieprzowy lub drobiowy
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem feta
Pieczeń z karkówki w sosie pieczeniowym
Kotlet de volaille nadziewany masełkiem i pietruszką
Polędwiczki wieprzowe w otulinie bekonowej
Łosoś z pieca z nutą sosu cytrynowego
Dorsz z pieca na szpinaku

 

Dodatki (2 pozycje do wyboru- 1,5 porcji na osobę):

Ziemniaki gotowane z koperkiem
Frytki
Kluski śląskie
Wariacje z ryżu

 

Dodatki warzywne ( 3 pozycje do wyboru):

Zestaw surówek ( trzy sezonowe)
Bukiet warzyw gotowanych na parze
Kapusta modra z jabłkiem i cynamonem
Groszek z marchewką

 

Zimny bufet (6 pozycji do wyboru- 2,5 porcji na osobę):

Półmisek szefa ( pieczona karkówka, schab, rolada z boczku)
Galaretka wieprzowa
Śledzik w trzech smakach
Pieczony rostbef na różowo z czerwonym pieprzem
Półmisek ryb wędzonych
Jajeczka faszerowane na kruchej sałacie
Ryba po grecku
Marynowane pikle i grzybki
Pasztet myśliwski z żurawiną
Schab faszerowany śliwką
Marynowane pikle i grzybki
Tortille warzywne
Carpaccio z buraka
Ryby w occie
Ryby wędzone

 

Sałatki ( 3 pozycje do wyboru):

Sałatka grecka

Domowa sałatka jarzynowa
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem
Sałatka z buraków, rukoli i sera pleśniowego
Sałatka z brokułami i serem feta

Sałatka gyros

Cena zawiera sos czosnkowy, ketchup, musztardę, chrzan, masło i pieczywo

 

Ciepły bufet ( 1 zupa i jedno danie mięsne i jeden dodatek do wyboru):

Barszcz z krokietem z grzybami
Żurek staropolski z jajkiem
Zupa gulaszowa
Bigos myśliwski
Szaszłyk drobiowy
Zapiekanka jarzynowa
Strogonow
Risotto z grzybami

Dodatki ( 1 pozycja do wyboru – 1,5 porcji na osobę)

Ziemniaki gotowane z koperkiem
Frytki
Kluski śląskie
Pyzy

290zł/os.

Usługi gastronomiczne dla dzieci do lat 3- gratis/ dzieci w wieku 4-8 lat – 50% ceny 

Usługi gastronomiczne dla podwykonawców w trakcie wesela -50% menu weselnego

 

 

Dodatkowo polecamy:

 

Desery
Sernik z Pałacowej Cukierni w polewie czekoladowej – 15 zł/os.

Kruszona beza z mascarpone i owocami – 18 zł/os.

Crumble z wiśniami – 17 zł/os.

Wybór ciast – 20 zł/os.

Pałacowe ciasto na maślance z owocami – 15 zł/os.

Tort weselny do indywidualnej wyceny
(Własny tort 6 zł/os. za wyserwowanie)

Fontanna czekoladowa – 600 zł

 

Wiejski stół

Pęta swojskich kiełbas
Salceson
Szynka kopcona
Szynka z liściem
Wędzony boczek
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Wiejskie pieczywo
50 zł/os.

Prosiak pieczony w piwie, faszerowany kaszą gryczaną podawany również w ogrodzie przy pochodniach- dla 50 os. – 2500 zł

Szynka pieczona w chlebie wiejskim (do 10kg)- dla 50 os.- 1250 zł

Deska serów z bakaliami i winogronami – 20 zł/os.

Menu grillowe

Zestaw I

Grochówka lub Żurek
Karczek po myśliwsku
Pieczone kiełbaski
Kaszanka
Szaszłyki drobiowe
Warzywa grillowane
Ziemniaki pieczone
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Mix sałat z fetą i oliwkami
Pyry z gzikiem
Wiejskie pieczywo, masło
Pałacowe ciasto
Sos czosnkowy
Chrzan, ketchup, musztarda
69 zł/os.

Zestaw II

Żurek lub Gulaszowa
Szaszłyki drobiowe
Karczek po myśliwsku
Kaszanka
Pieczone kiełbaski
Szaszłyki vege z tofu
Grillowany camembert
Sałatka bawarska
Mix sałat z fetą i oliwkami
Pieczone ziemniaki
Pyry z gzikiem
Smalec, ogórki kiszone
Wiejskie pieczywo, masło
Sos czosnkowy
Musztarda, ketchup
Pałacowe ciasto
85 zł/os.

Napoje i alkohole (ceny bankietowe)

 

Napoje
Soki owocowe – 15 zł/litr

Woda – 10 zł/litr

Pepsi / Mirinda/ 7up – 15 zł/litr

 

Pakiety napojów bez limitu*
Kawa, herbata – 15zł/os.
Kawa, herbata, woda, napoje gazowane, soki – 45zł/os.

*Pakiet obejmuje wyłącznie napoje wydane w trakcie uroczystości weselnej


Wina 

Wino domu – 49 zł/0,75 cl

Neblina Chardonnay – 59 zł/0,75 cl

Neblina Cabernet Suvignon – 59 zł/0,75 cl

Prosecco – 69 zł/0,75cl

Aperol – 140zł/0,7L

 

Wódka
Wyborowa, Luksusowa, Bols, Żubrówka Biała – 59 zł/0,5l

Finlandia – 85 zł/0,5l

Absolut – 85 zł/0,5l

 

Whisky
Johnnie Walker Red Label – 99 zł/0,5l

Grant’s – 110 zł/0,5l

Ballantines – 125 zł/0,5l

Jack Daniels – 155 zł/0,5l

 

Piwo
Lech Pils keg 30L – 495 zł/30l

Książęce – 10zł/0,5l

Noteckie ( Piwo regionalne) – 10zł/0,33l

 

Wprowadzenie własnego alkoholu wiąże się z opłatą – 25zł/os.

Obowiązuje opłata serwisowa 5% od wybranego Menu

Opłata korkowa obejmuje wyłącznie alkohol serwowany w trakcie uroczystości weselnej.

Opłata korkowa w dniu poprawin ustalana indywidualnie.

Ceny podane w ofercie obowiązują na rok 2022.

 

Serdecznie Zapraszamy!

Zasady rezerwacji

Warunki rezerwacji terminów uroczystości weselnej w Majątku Ziemskim Pałac Wiejce

I.  Warunkiem dokonania rezerwacji terminu imprezy okolicznościowej jest:

  1. dokonanie zgłoszenia rezerwacji (email lub doręczenie pocztą na adres Hotelu) zawierającej oznaczenie osoby dokonującej rezerwację (Klient), adres, kontakt telefoniczny, adres email, datę imprezy i przybliżoną liczbę uczestników.
  2. potwierdzenie dokonania rezerwacji przez Hotel z określeniem kwoty zadatku rezerwacyjnego w wysokości 5000 zł.

II. W przypadku niedokonania wpłaty zadatku w terminie określonym przez Hotel rezerwacja wygasa.

III. W przypadku anulacji rezerwacji przez Klienta po dokonaniu wpłaty zadatku, Hotel zatrzyma wpłaconą przez Klienta kwotę zadatku tytułem opłaty anulacyjnej.

IV. W przypadku skorzystania z oferty w zarezerwowanym terminie, zadatek zostanie zaliczony na poczet wynagrodzenia Hotelu za wykonane usługi w ramach zawartej umowy.

V. Klient zobligowany jest na 1 miesiąc przed planowanym rozpoczęciem wesela do podpisania umowy z Hotelem na świadczenie usług i wpłaty 100% wartości zamawianych usług na 7 dni przed terminem imprezy.

VI. Załącznikiem do umowy jest:

  1. kalkulacja wesela
  2. lista uczestników wesela