Zestaw I
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, kieliszek wina musującego dla Pary Młodej i wszystkich Gości.
Serwowane:
Krem z sezonowych warzyw z grzankami
Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie grzybowym na postumencie z puree ziemniaczanego w towarzystwie buraczków zasmażanych
Zimny bufet:
Półmisek Szefa (karkówka, schab pieczony, rolada z boczku)
Jajeczka faszerowane
Galaretka wieprzowa/drobiowa
Śledzik po polsku w towarzystwie jabłka
i jajeczka
Ryba w sosie greckim
Pieczywo, masło
Ketchup, musztarda, chrzan
Sałatki:
Sałatka jarzynowa
Sałatka bawarska
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Ciepły bufet:
Barszczyk z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami
Roladki z polędwiczki ze śliwką i boczkiem w sosie musztardowo-miodowym
Ziemniaczki pieczone w rozmarynie obsypane kruszonką z parmezanu
210 zł/os
Zestaw II
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, kieliszek wina musującego dla Pary Młodej i wszystkich Gości.
Serwowane:
Tatar śledziowo-łososiowy na blinie buraczanym
Krem ziemniaczano-porowy z prażonymi pestkami dyni
Zrazy wołowe z tradycyjnym nadzieniem podane z kaszą gryczaną i sałatką z kiszonych ogórków
Zimny bufet:
Pieczony rostbef z czerwonym pieprzem
Pasztet myśliwski z żurawiną
Jajeczka faszerowane
Galaretka wieprzowa/drobiowa
Śledzik w trzech smakach
Mix ryb wędzonych, Ryby w occie
Pieczywo, masło
Ketchup, musztarda, chrzan
Sałatki:
Mix sałat z sosem winegret
Sałatka caprese, Carpaccio z buraków
Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem w towarzystwie czerwonej fasoli
Ciepły bufet:
Żurek staropolski
Szaszłyk drobiowy z warzywami
Ryż po bałkańsku
230 zł/os
Zestaw III
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, kieliszek wina musującego dla Pary Młodej i wszystkich Gości.
Uroczystość weselna na sposób staropolski
„Kuchnia Polska’’: (mięso 2,5 porcji na osobę)
Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
Zrazy wołowe
Devolay z masełkiem i pietruszką
Sznycle wieprzowe
Sandacz z pieca z masłem ziołowym
Ziemniaki gotowane aromatyzowane koperkiem
Surówka z marchewki i jabłuszka
Sałatka z buraczków z tartym chrzanem
Zimny bufet:
Pstrąg w galarecie
Szparagi z jajkiem zawinięte w szynkę podane na bukiecie kruchych sałat oblane sosem malinowym
Półmisek Szefa (karkówka, schab pieczony, rolada z boczku)
Galaretka wieprzowa/drobiowa
Marynowane śledzie w kwaśnej śmietanie z jabłkiem
Marynowane pikle
Grzybki marynowane
Chrzan, sos tatarski
Pieczywo i masło
Sałatki:
Sałatka jarzynowa
Sałatka z gotowanych buraków z serem ricotta i balsamico
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Ciepły bufet:
Zupa gulaszowa
Ziemniaki po staropolsku
Bigos gajowego
Karczek po myśliwsku
Risotto w sosie grzybowym
260 zł/os
Zestaw IV
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, kieliszek wina musującego dla Pary Młodej i wszystkich Gości.
” Menu Pary Młodej”
Zupy ( 1 do wyboru):
Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
Krem z sezonowych warzyw ( np.dyniowy, brokułowy, z białych warzyw) z grzankami
Krem porowo-ziemniaczany z prażonymi pestkami dyni
Dania główne (4 pozycje o wyboru – 2,5 porcji na osobę):
Filet z piersi kaczki sous-vide
Zrazy wołowe na sposób polski podane w razowym chlebie
Sznycel wieprzowy lub drobiowy
Pałki z kurczaka marynowane w miodzie i imbirze
Pieczeń z karkówki w sosie pieczeniowym
Kotlet de volaille nadziewany masełkiem i pietruszką
Polędwiczki wieprzowe w otulinie bekonowej
Łosoś z pieca z nutą sosu cytrynowego
Dorsz z pieca na szpinaku
Dodatki (2 pozycje do wyboru- 1,5 porcji na osobę):
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Frytki
Kluski śląskie
Wariacje z ryżu
Dodatki warzywne ( 3 pozycje do wyboru):
Zestaw surówek ( trzy sezonowe)
Bukiet warzyw gotowanych na parze
Kapusta modra z jabłkiem i cynamonem
Groszek z marchewką
Zimny bufet (6 pozycji do wyboru- 2,5 porcji na osobę):
Półmisek szefa ( pieczona karkówka, schab, rolada z boczku)
Galaretka wieprzowa/ drobiowa
Śledzik w trzech smakach
Pieczony rostbef na różowo z czerwonym pieprzem
Półmisek ryb wędzonych
Jajeczka faszerowane na kruchej sałacie
Ryba po grecku
Marynowane pikle i grzybki
Pasztet myśliwski z żurawiną
Sschab faszerowany śliwką
Marynowane pikle i grzybki
Tortille warzywne
Carpaccio z buraka
Ryby w occie
Pstrąg faszerowany
Sałatki ( 3 pozycje do wyboru):
Sałatka grecka
Domowa sałatka jarzynowa
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem
Sałatka z buraków, rukoli i sera pleśniowego
Sałatka z brokułami i serem feta
Cena zawiera sos czosnkowy, ketchup, musztardę, chrzan, masło i pieczywo
Ciepły bufet ( 1 zupa i jedno danie mięsne i jeden dodatek do wyboru):
Barszcz z krokietem z grzybami
Żurek staropolski z jajkiem
Zupa gulaszowa
Bigos myśliwski
Szaszłyk drobiowy
Zapiekanka jarzynowa
Strogonow
Risotto z grzybami
Dodatki ( 1 pozycja do wyboru – 1,5 porcji na osobę)
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Frytki
Kluski śląskie
Wariacje z ryżu
260zł/os