Oferta Weselna

 ważna od 1 stycznia do 31 grudnia 2019 *

 

 

Dzień zaślubin to wyjątkowy moment w Państwa życiu.
Zarówno ceremonia, jak i przyjęcie weselne będą wspominane przez Państwa oraz rodzinę i przyjaciół.

Warto więc zadbać o każdy szczegół tego wydarzenia: biała szeleszcząca suknia, świeże pachnące kwiaty i niezwykły klimat przyjęcia weselnego.

Majątek Ziemski Pałac Wiejce daje Państwu gwarancję wyjątkowości. Jest to pięknie odrestaurowany obiekt, położony w miejscowości Wiejce, tuż nad Wartą, otoczony lasami Puszczy Noteckiej.

Zapraszamy do zapoznania się z Ofertą Weselną w Majątku Ziemskim Pałac Wiejce. Pragniemy zapewnić, że dołożymy starań, aby dostosować ofertę do życzeń, potrzeb i budżetu. Należy podkreślić, że nasi pracownicy mają wieloletnie doświadczenie w organizacji przyjęć weselnych.

Tych z Państwa, którzy marzą o przyjęciu w Majątku, będzie nam niezmiernie miło przywitać na wcześniej umówionym spotkaniu.

 

(W przypadku przyjęć weselnych mniejszych niż 50 osób warunki ustalane indywidualnie)

Oferta noclegowa

 

W układzie rodzinnym w Pałacu, Rządówce, Folwarku i Domku Ogrodnika, możemy przyjąć nawet 140 gości, w pokojach o różnym standardzie, po preferencyjnych cenach.

Pałac

2 Apartamenty dla 2 osób
200 zł/os

18 pokoi 2-osobowych
150 zł/os

11 pokoi 1-osobowych
170 zł/os

Rządcówka

2 Apartamenty dla 2 osób
175 zł/os

5 pokoi 2-osobowych
110 zł/os

3 pokoje 1-osobowych
140 zł/os

Folwark

19 pokoi 2-osobowych
110 zł/os

Domek Ogrodnika

4 pokoje 2-osobowe
110 zł/os

Dostępne sale

 

Dysponujemy bogatą ofertą różnego rodzaju sal weselnych, dzięki czemu otrzymujecie Państwo możliwość ich optymalnego dopasowania do własnych potrzeb.

Sala Balowa i Jadalna (100m2)+ tańce w Pałacowym Lobby
Klimatyzacja – nie
Wspólny stół – 50 osób
Podkowa – 60 osób
Okrągłe stoły- 90 osób
Cena: 1000 zł

 

Sala Szmaragdowa + tańce w Pałacowym Lobby
Klimatyzacja – tak
Wspólny stół – 40 osób
Okrągłe stoły- 50 osób
Cena: 800 zł

 

Namiot w pałacowym parku – dla wesel powyżej 90 osób.
Szczegóły ustalane indywidualne.

 

Restauracja i Taras Ogrodowy na poprawiny
Cena: 300zł
Dekoracja Tarasu( kwiaty, świece, wstążki)
Cena: 150zł

Dodatkowo

Śniadanie wliczone w cenę noclegu.
Pokój dwuosobowy dla 1 osoby – cena podstawowa plus 50%.
W przypadku Oferty Weselnej, doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 13:00 i kończy o godzinie 15:00.
Przy organizacji poprawin, zakończenie doby hotelowej jest ustalane indywidualnie.
Na Państwa życzenie możemy zorganizować opiekunkę do dzieci.

 

 

PARA MŁODA OTRZYMUJE W PREZENCIE:

Apartament dla Nowożeńców ( dotyczy przyjęć powyżej 40 osób)
Niespodziankę w pokoju

Pomoc koordynatora ( doradztwo w zakresie menu i atrakcji, opieka nad prawidłowym przebiegiem przyjęcia)
Udostępnienie Parze Młodej pleneru i zabytkowych sal do sesji zdjęciowej
Parking dla Gości

 

Pozostałe usługi:

 

 

Zaślubiny pod Dębem:

Przygotowanie miejsca ceremonii:
Cena: 500zł
Dekoracja miejsca ceremonii:
Cena: 400zł

Zaślubiny na Tarasie Ogrodowym:

Przygotowanie miejsca ceremonii:
Cena: 500zł
Dekoracja miejsca ceremonii:
Cena: 400zł

Zaślubiny na Mostku:

Przygotowanie miejsca ceremonii:
Cena: 500zł
Dekoracja miejsca ceremonii:
Cena: 400zł

Restauracja i Taras Ogrodowy na poprawiny
Cena: 300zł
Dekoracja Tarasu ( kwiaty, świece, wstążki):
Cena: 150zł

 

Pokrowce na krzesła: 10zł/szt
Kokardy na krzesła: 5zł/szt
Szklane świeczniki w Pałacowym Lobby: 200zł
Iluminacja Pałacu: 200zł/h

 

Pary zainteresowane ślubem kościelnym prosimy o kontakt z Parafią pw. Św. Mikołaja Biskupa w Skwierzynie

tel. 95 717 00 18

Menu weselne

Zestaw I

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, kieliszek wina musującego dla Pary Młodej i wszystkich Gości.

Serwowane:
Krem z sezonowych warzyw z grzankami
Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie grzybowym na postumencie z puree ziemniaczanego w towarzystwie słodkiej marmoladki cebulowej

Zimny bufet:
Pasztet myśliwski z żurawiną
Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami z curry
Jajeczka faszerowane
Galaretka wieprzowa/drobiowa
Śledzik po polsku w towarzystwie jabłka
i jajeczka
Ryba w sosie greckim
Pieczywo, masło
Ketchup, musztarda, chrzan

Sałatki:
Sałatka pałacowa
Sałatka bawarska
Sałatka z grillowanym kurczakiem

Ciepły bufet:
Barszczyk z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami
Marynowane pałki z kurczaka w miodzie i imbirze
Ziemniaczki pieczone w rozmarynie obsypane kruszonką z parmezanu

180 zł/os

 

 

Zestaw III

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, kieliszek wina musującego dla Pary Młodej i wszystkich Gości.

Uroczystość weselna na sposób staropolski
„Kuchnia Polska’’:

Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
Zrazy wołowe
Udka pieczone na sposób wielkopolski
Sznycle wieprzowe
Łosoś z pieca z masłem truflowym
Ziemniaki gotowane aromatyzowane koperkiem
Surówka z marchewki i jabłuszka
Sałatka z buraczków z tartym chrzanem

Zimny bufet:
Dorsz na sposób staropolski
Szparagi z jajkiem zawinięte w szynkę podane na bukiecie kruchych sałat oblane sosem malinowym
Półmisek Szefa (karkówka, schab pieczony, rolada z boczku)
Galaretka wieprzowa/drobiowa
Marynowane śledzie w kwaśnej śmietanie z jabłkiem
Marynowane pikle
Grzybki marynowane
Chrzan, sos tatarski
Pieczywo i masło

Sałatki:
Sałatka jarzynowa
Sałatka bawarska
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Ciepły bufet:
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Ziemniaki po staropolsku
Bigos gajowego

220 zł/os

 

Zestaw II

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, kieliszek wina musującego dla Pary Młodej i wszystkich Gości.

Serwowane:
Tatar śledziowo-łososiowy na blinie buraczanym
Krem ziemniaczano-porowy z prażonymi pestkami dyni
Zrazy wołowe z tradycyjnym nadzieniem podane z kaszą gryczaną i sałatką z kiszonych ogórków i marchewki

Zimny bufet:
Pieczony rostbef z czerwonym pieprzem
Pasztet myśliwski z żurawiną
Jajeczka faszerowane
Galaretka wieprzowa/drobiowa
Śledzik w trzech smakach
Mix ryb wędzonych
Pieczywo, masło
Ketchup, musztarda, chrzan

Sałatki:
Mix sałat z sosem winegret
Sałatka caprese
Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem w towarzystwie czerwonej fasoli

Ciepły bufet:
Żurek staropolski
Szaszłyk drobiowy z warzywami
Ryż po bałkańsku

200 zł/os

 

 

Zestaw IV

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą, kieliszek wina musującego dla Pary Młodej i wszystkich Gości.

” Menu Pary Młodej”

Zupy ( 1 do wyboru):

rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
krem z sezonowych warzyw ( dyniowy, brokułowy, z białych warzyw) z grzankami
krem porowo-ziemniaczany z prażonymi pestkami dyni

 

Dania główne (4 pozycje o wyboru – 2,5 porcji na osobę):

filet z kaczki
zrazy wołowe podane w razowym chlebie
sznycel wieprzowy
pieczone udko z kurczaka
pieczeń z karkówki w sosie pieczeniowym
kotlet de volaille
polędwiczki wieprzowe owinięte boczkiem
łosoś z pieca
dorsz ze szpinakiem
potrawka z kurczaka z ryżem

 

Dodatki (2 pozycje do wyboru- 1,5 porcji na osobę):

ziemniaki gotowane z koperkiem
frytki
kluski śląskie
domowe pyzy drożdżowe

 

Dodatki warzywne ( 2 pozycje do wyboru):

zestaw surówkę ( trzy sezonowe)
bukiet warzyw gotowanych na parze
kapusta modra z jabłkiem i cynamonem
groszek z marchewką

 

Zimny bufet (6 pozycji do wyboru- 2,5 porcji na osobę):

półmisek szefa ( pieczona karkówka, schab, rolada z boczku)
galaretka wieprzowa/ drobiowa
śledzik w trzech smakach
pieczony rostbef na różowo z czerwonym pieprzem
półmisek ryb wędzonych
jajeczka faszerowane na kruchej sałacie
ryba po grecku
marynowane pikle i grzybki
pasztet myśliwski z żurawiną
schab faszerowany śliwką

 

Sałatki ( 2 pozycje do wyboru):

sałatka grecka
domowa sałatka jarzynowa
sałatka z grillowanym kurczakiem
sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem
sałatka z buraków, rukoli i sera pleśniowego
sałatka z brokułami i serem feta

Cena zawiera sos czosnkowy, ketchup, musztardę, chrzan, masło i pieczywo

 

Ciepły bufet ( 1 zupa i jedno danie mięsne do wyboru):

barszcz z krokietem z grzybami
żurek staropolski z jajkiem
zupa gulaszowa
bigos myśliwski
szaszłyk drobiowy
golonka wieprzowa gotowana

Cena zawiera dodatki w zależności od wyboru przekąski ciepłej – do ustalenia.

250zł/os

Usługi gastronomiczne dla dzieci do lat 3- gratis/ dzieci w wieku 4-8 lat – 50% ceny 

 

Usługi gastronomiczne dla podwykonawców w trakcie wesela -50% menu weselnego

Wyserwowanie jedzenia pozostałego z wesela na śniadanie 10zł/os

Impreza przewidziana jest maksymalnie do godz. 4:00

 

 

 

Dodatkowo polecamy:

 

Desery
Sernik z Pałacowej Cukierni w polewie czekoladowej
10 zł/os

Kruszona beza z mascarpone i owocami
15 zł/os

Pieczony banan z konfiturą pomarańczowo-dyniową
15 zł/os

Wybór ciast
15 zł/os

Tort weselny
16 zł/os 

(własny tort 6 zł/os. za wyserwowanie)

Candy bar (kolorowe lizaki, bezy, muffinki, żelki, marshmallows)
15 zł/os

Fontanna czekoladowa
600 zł

 

Wiejski stół
/dla minimum 50 % Gości/

Pęta swojskich kiełbas
Salceson
Szynka kopcona
Szynka z liściem
Wędzony boczek
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Wiejskie pieczywo
35 zł/os

Prosiak pieczony w piwie, faszerowany kaszą gryczaną podawany również w ogrodzie przy pochodniach- dla 50 os.
1850 zł

Szynka pieczona w chlebie wiejskim (do 8kg)- dla 50 os.
700 zł

Deska serów z bakaliami i winogronami

1kg/150zł
2kg/300zł

Menu grillowe

Zestaw I

Karkówka w miodzie i imbirze
Kaszanka
Szaszłyki drobiowe w curry
i jogurcie
Pyry z gzikiem
Mix sałat z sosem winegret
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Wiejskie pieczywo
Pałacowe ciasto
Sos czosnkowy
Chrzan, ketchup, musztarda
55 zł/os

 

 

Zestaw III

Żurek staropolski z jajeczkiem
Karczek po chłopsku
Kiełbaski
Kaszanka
Szaszłyki wieprzowe z kolorową papryką
Warzywa grillowane
Ziemniaki pieczone
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Sałatka grecka
Pyry z gzikiem
Wiejskie pieczywo
Pałacowe ciasto
Sos czosnkowy
Chrzan, ketchup, musztarda
75 zł/os

Zestaw II

Kiełbaski
Karkówka po myśliwsku
Kurczak marynowany
Pyry z gzikiem
Sałatka z fetą i oliwkami
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Ziemniaki pieczone
Wiejskie pieczywo
Pałacowe ciasto
Sos czosnkowy
Chrzan, ketchup, musztarda
65 zł/os

 

 

Zestaw IV

Zupa gulaszowa
Karkówka z grilla
Szaszłyki z kurczaka
Kiełbaski
Kaszanka z grilla
Warzywa grillowanie
Pieczone ziemniaczki
Mix sałat z sosem winegret
Pyry z gzikiem
Ogórki kiszone
Smalec domowy
Ciasto z pałacowej cukierni
Wiejskie pieczywo
Pałacowe ciasto
Sos czosnkowy
Chrzan, ketchup, musztarda
85 zł/os

 

Usługi gastronomiczne dla dzieci do lat 3 -gratis / dzieci w wieku 4-8 lat – 50% ceny

Napoje i alkohole (ceny bankietowe)

 

Napoje
Soki owocowe
12 zł/litr

Woda mineralna
6 zł/litr

Coca-cola/ Fanta/ Sprite
10 zł/litr

Kawa, herbata
6 zł/porcja

 

Pakiety napojów bez limitu*
Kawa, herbata – 10zł/os
Kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki – 39zł/os

*Pakiet obejmuje wyłącznie napoje wydane w trakcie uroczystości


Wina Domu

Marques de Fuertigo
39 zł/0,75cl

Circles Tempranillo & Garnacha
39 zł/0,75cl

Neblina Chardonnay
49 zł/ 0,75 cl

Neblina Cabernet Suvignon
49 zł / 0,75 cl

Wino musujące
49 zł/0,75cl

 

Wódka
Wyborowa, Luksusowa, Bols, Żubrówka Biała
49 zł/0,5l

Finlandia
69 zł/0,5l

Absolut
69 zł/0,5l

 

Whisky
Johnnie Walker Red Label
90 zł/0,5l

Grant’s
100 zł/0,5l

Ballantines
110 zł/0,5l

Jack Daniels
140 zł/0,5l

 

Gin
Lubuski
80 zł/0,7l

Seagram’s
120 zł/0,7l

 

Piwo
Lech Pils keg 30L
450 zł/30l

Książęce – 8zł/0,5l

Noteckie ( Piwo regionalne) – 8zł/0,33l

 

Wprowadzenie własnego alkoholu wiąże się z opłatą 20zł/osobę

Zasady rezerwacji

Warunki rezerwacji terminów uroczystości weselnej w Majątku Ziemskim Pałac Wiejce

I.  Warunkiem dokonania rezerwacji terminu imprezy okolicznościowej jest:

  1. dokonanie zgłoszenia rezerwacji (email lub doręczenie pocztą na adres Hotelu) zawierającej oznaczenie osoby dokonującej rezerwację (Klient), adres, kontakt telefoniczny, adres email, datę imprezy i przybliżoną liczbę uczestników.
  2. potwierdzenie dokonania rezerwacji przez Hotel z określeniem kwoty zadatku rezerwacyjnego w wysokości 5000 zł.

II. W przypadku niedokonania wpłaty zadatku w terminie określonym przez Hotel rezerwacja wygasa.

III. W przypadku anulacji rezerwacji przez Klienta po dokonaniu wpłaty zadatku, Hotel zatrzyma wpłaconą przez Klienta kwotę zadatku tytułem opłaty anulacyjnej.

IV. W przypadku skorzystania z oferty w zarezerwowanym terminie, zadatek zostanie zaliczony na poczet wynagrodzenia Hotelu za wykonane usługi w ramach zawartej umowy.

V. Klient zobligowany jest na 1 miesiąc przed planowanym rozpoczęciem wesela do podpisania umowy z Hotelem na świadczenie usług i wpłaty 100% wartości zamawianych usług na 7 dni przed terminem imprezy.

VI. Załącznikiem do umowy jest:

  1. kalkulacja wesela
  2. lista uczestników wesela