Oferta Weselna

 ważna od 1 stycznia do 31 grudnia 2018 *

 

 

Dzień zaślubin to wyjątkowy moment w Państwa życiu.
Zarówno ceremonia, jak i przyjęcie weselne będą wspominane przez Państwa oraz rodzinę i przyjaciół.

Warto więc zadbać o każdy szczegół tego wydarzenia: biała szeleszcząca suknia, świeże pachnące kwiaty i niezwykły klimat przyjęcia weselnego.

Majątek Ziemski Pałac Wiejce daje Państwu gwarancję wyjątkowości. Jest to pięknie odrestaurowany obiekt, położony w miejscowości Wiejce, tuż nad Wartą, otoczony lasami Puszczy Noteckiej.

Zapraszamy do zapoznania się z Ofertą Weselną w Majątku Ziemskim Pałac Wiejce. Pragniemy zapewnić, że dołożymy starań, aby dostosować ofertę do życzeń, potrzeb i budżetu. Należy podkreślić, że nasi pracownicy mają wieloletnie doświadczenie w organizacji przyjęć weselnych.

Tych z Państwa, którzy marzą o przyjęciu w Majątku, będzie nam niezmiernie miło przywitać na wcześniej umówionym spotkaniu.

 

  • W przypadku przyjęć weselnych mniejszych niż 50 osób warunki ustalane indywidualnie

Pałac

2 Apartamenty dla 2 osób
200 zł/os

18 pokoi 2-osobowych
150 zł/os

11 pokoi 1-osobowych
170 zł/os

Rządcówka

2 Apartamenty dla 2 osób
175 zł/os

5 pokoi 2-osobowych
110 zł/os

3 pokoje 1-osobowych
140 zł/os

Folwark

19 pokoi 2-osobowych
110 zł/os

Domek Ogrodnika

4 pokoje 2-osobowe
110 zł/os

Apartament dla Młodej Pary – w prezencie.*

Na Państwa życzenie możemy zorganizować opiekunkę do dzieci.

Śniadanie oraz parking wliczone w cenę noclegu.
Pokój dwuosobowy dla 1 osoby – cena podstawowa plus 50%.
Koszt dostawki 70 zł. Śniadanie – 30 zł/os.

W przypadku Oferty Weselnej, doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 13:00 i kończy o godzinie 15:00.
Przy organizacji poprawin, zakończenie doby hotelowej jest ustalane indywidualnie.

 

*Apartament w prezencie przy rezerwacji 50 miejsc noclegowych

Sala Balowa i Jadalna + tańce na tarasie Sali Balowej lub w Pałacowym Lobby
Klimatyzacja – nie
Wspólny stół – 50 osób
Podkowa – 60 osób
Okrągłe stoły- 90 osób
Cena: 1000 zł

 

Sala Szmaragdowa + tańce w Pałacowym Lobby
Klimatyzacja – tak
Wspólny stół – 40 osób
Okrągłe stoły- 50 osób
Cena: 800 zł

Zaślubiny pod Dębem:
Cena: 500zł
Dekoracja miejsca ceremonii:
Cena: 400zł

Zaślubiny na Tarasie Ogrodowym:
Cena: 500zł
Dekoracja miejsca ceremonii:
Cena: 400zł

Zaślubiny na Mostku:
Cena: 500zł
Dekoracja miejsca ceremonii:
Cena: 400zł

Zaślubiny na Wieży:
Cena: 500zł
Dekoracja miejsca ceremonii:
Cena: 400zł

Zaślubiny w Lobby:
Cena: 500zł
Dekoracja miejsca ceremonii:
Cena: 400zł

 

Taras Ogrodowy na poprawiny
Cena: 300zł

Dekoracja miejsca ceremonii:
Cena: 150zł

Namiot w pałacowym parku – dla wesel powyżej 90 osób.
Szczegóły ustalane indywidualne.

Pokrowce na krzesła: 10zł/szt
Kokardy na krzesła: 5zł/szt
Szklane świeczniki w Pałacowym Lobby: 200zł
Iluminacja Pałacu: 200zł/h

 

W sąsiedztwie Majątku w odległości 20 metrów znajduje się kościół parafialny w Wiejcach. Z przyjemnością pomożemy Parom zainteresowanym ślubem kościelnym w kontakcie z Parafią.

Menu weselne

Zestaw I

Serwowane:
Krem z sezonowych warzyw z grzankami
Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie grzybowym na postumencie z puree ziemniaczanego w towarzystwie słodkiej marmoladki cebulowej

Zimny bufet:
Pasztet myśliwski z żurawiną
Pieczony rostbef z czerwonym pieprzem
Jajeczka faszerowane
Galaretka wieprzowa/drobiowa
Śledzik po polsku w towarzystwie jabłka
i jajeczka
Ryba w sosie greckim
Pieczywo, masło
Ketchup, musztarda, chrzan

Sałatki:
Sałatka pałacowa
Sałatka bawarska
Sałatka z grillowanym kurczakiem

Ciepły bufet:
Barszczyk z pasztecikiem
Marynowane pałki z kurczaka w miodzie i imbirze
Ziemniaczki pieczone w rozmarynie obsypane kruszonką z parmezanu

170 zł/os

 Zestaw III

Uroczystość weselna na sposób staropolski

„Kuchnia Polska’’:
Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
Zrazy wołowe
Udka pieczone na sposób wielkopolski
Sznycle wieprzowe
Łosoś z pieca z masłem truflowym
Ziemniaki gotowane aromatyzowane koperkiem
Surówka z marchewki i jabłuszka
Sałatka z buraczków z tartym chrzanem

Zimny bufet:
Dorsz na sposób staropolski
Szparagi z jajkiem zawinięte w szynkę podane na bukiecie kruchych sałat oblane sosem malinowym
Półmisek Szefa (karkówka, schab pieczony, rolada z boczku)
Galaretka wieprzowa/drobiowa
Marynowane śledzie w kwaśnej śmietanie z jabłkiem
Marynowane pikle
Grzybki marynowane
Chrzan, sos tatarski
Pieczywo i masło

Sałatki:
Sałatka jarzynowa
Sałatka bawarska
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Ciepły bufet:
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Ziemniaki po staropolsku
Bigos gajowego

210 zł/os

 

Zestaw II

Serwowane:
Tatar śledziowo-łososiowy na blinie buraczanym
Krem ziemniaczano-porowy z prażonymi pestkami dyni
Pierś z kaczki na chrupko na sosie jabłkowym
podana z kluskami śląskimi i modrą kapustą

Zimny bufet:
Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami z curry
Pasztet myśliwski z żurawiną
Jajeczka faszerowane
Galaretka wieprzowa/drobiowa
Śledzik w trzech smakach
Mix ryb wędzonych
Pieczywo, masło
Ketchup, musztarda, chrzan

Sałatki:
Mix sałat z sosem winegret
Sałatka caprese
Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem w towarzystwie czerwonej fasoli

Ciepły bufet:
Żurek staropolski
Szaszłyk drobiowy z warzywami
Ryż po bałkańsku

190 zł/os

 

 

 Dodatkowo polecamy:

Desery
Sernik z Pałacowej Cukierni w polewie czekoladowej
10 zł/os

Kruszona beza z mascarpone i owocami
15 zł/os

Pieczony banan z konfiturą pomarańczowo-dyniową
15 zł/os

Wybór ciast
15 zł/os

Tort weselny
16 zł/os 

(własny tort 6 zł/os. za wyserwowanie)

Candy bar
15 zł/os

Fontanna czekoladowa
600 zł

Wiejski stół
/dla minimum 50 %/

Pęta swojskich kiełbas
Salceson
Szynka kopcona
Szynka z liściem
Wędzony boczek
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Wiejskie pieczywo
35 zł/os

Prosiak pieczony w piwie, faszerowany kaszą gryczaną podawany również w ogrodzie przy pochodniach
1850 zł

Szynka pieczona w chlebie wiejskim (do 8kg)
700 zł

 

Wyserwowanie jedzenia pozostałego z wesela podczas śniadania
10 zł/os

Menu grillowe na poprawiny

Zestaw I

Karkówka w miodzie i imbirze
Kiszka ziemniaczana
Szaszłyki drobiowe w curry
i jogurcie
Pyry z gzikiem
Mix sałat z sosem winegret
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Wiejskie pieczywo
Pałacowe ciasto
Sos czosnkowy
Chrzan, ketchup, musztarda
50 zł/os

 

 

Zestaw III

Żurek staropolski z jajeczkiem
Karczek po chłopsku
Kiełbaski
Kaszanka
Szaszłyki wieprzowe z kolorową papryką
Warzywa grillowane
Ziemniaki pieczone
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Sałatka grecka
Pyry z gzikiem
Ciasto z pałacowej cukierni
Wiejskie pieczywo
Pałacowe ciasto
Sos czosnkowy
Chrzan, ketchup, musztarda
70 zł/os

Zestaw II

Kiełbaski
Karkówka po myśliwsku
Kurczak marynowany
Pyry z gzikiem
Sałatka z fetą i oliwkami
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Ziemniaki pieczone
Wiejskie pieczywo
Pałacowe ciasto
Sos czosnkowy
Chrzan, ketchup, musztarda
60 zł/os

 

 

Zestaw IV

Zupa gulaszowa
Karkówka z grilla
Szaszłyki z kurczaka
Kiełbaski
Kaszanka z grilla
Warzywa grillowanie
Pieczone ziemniaczki
Mix sałat z sosem winegret
Pyry z gzikiem
Ogórki kiszone
Smalec domowy
Ciasto z pałacowej cukierni
Wiejskie pieczywo
Pałacowe ciasto
Sos czosnkowy
Chrzan, ketchup, musztarda
80 zł/os

 

Usługi gastronomiczne dla dzieci do lat 3 -gratis / dzieci w wieku 4-12 lat – 50% ceny

Napoje i alkohole (ceny bankietowe)

Napoje

Soki owocowe
12 zł/litr

Woda mineralna
6 zł/litr

Coca-cola/ Fanta/ Sprite
12 zł/litr

Kawa, herbata
6 zł/porcja

Pakiet napojów bez limitu*
Kawa, herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Napoje gazowane
49 zł/os

*Pakiet obejmuje wyłącznie napoje wydane w trakcie uroczystości


Wino

Marques de Fuertigo
40 zł/0,75cl

Circles Tempranillo & Garnacha
40 zł/0,75cl

Neblina Chardonnay
49 zł/ 0,75 cl

Neblina Cabernet Suvignon
49 zł / 0,75 cl

Wino musujące
49 zł/0,75cl

Wódka
Wyborowa
49 zł/0,5l

Finlandia
75 zł/0,5l

Absolut
75 zł/0,5l

 

Whisky
Johnnie Walker Red Label
90 zł/0,5l

Grant’s
100 zł/0,5l

Ballantines
110 zł/0,5l

Jack Daniels
140 zł/0,5l

 

Gin
Lubuski
80 zł/0,7l

Seagram’s
120 zł/0,7l

 

Tequila
Sierra Silver
160 zł/0,7l

Lech Pils
450 zł/30 l

 

Piwo
Lech Pils keg
450 zł/30l

Zasady rezerwacji

I. Warunkiem dokonania rezerwacji jest:
1. dokonanie zgłoszenia rezerwacji (email lub doręczenie pocztą na adres Hotelu) zawierającej oznaczenie osoby dokonującej rezerwację (Klient), adres, kontakt telefoniczny, adres email, datę pobytu.
2. potwierdzenie dokonania rezerwacji przez Hotel z określeniem kwoty zadatku rezerwacyjnego i terminu jego wpłaty.

II. W przypadku niedokonania wpłaty zadatku w terminie określonym przez Hotel rezerwacja wygasa.

III. W przypadku anulacji rezerwacji przez Klienta po dokonaniu wpłaty zadatku, Hotel zatrzyma wpłaconą przez Klienta kwotę zadatku tytułem opłaty anulacyjnej.

IV. W przypadku skorzystania z oferty w zarezerwowanym terminie, zadatek zostanie zaliczony na poczet wynagrodzenia Hotelu za wykonane usługi w ramach zawartej umowy.