Szanowni Państwo

Pałac Wiejce położony w sercu Puszczy Noteckiej w sąsiedztwie rzeki Warty to oaza spokoju. Obiekt położony jest z dala od ruchliwych dróg i zgiełku dużych miast. Dlatego to miejsce doskonałe dla grup szkoleniowych i konferencyjnych.

Oferujemy 8 w pełni wyposażonych sal konferencyjno-szkoleniowych, noclegi w historycznych wnętrzach Pałacu oraz w budynkach Majątku Ziemskiego: Rządcówce, Folwarku oraz Domku Ogrodnika.

Łącznie możemy przyjąć 130 osób.

Naszym Gościom gwarantujemy kameralność spotkań oraz ciszę i spokój, sprzyjające szkoleniom
i wypoczynkowi.

Pałac

3 Apartamenty dla 2 osób – 240zł/os.

13 pokoi 2-osobowych – Superior – 140 zł/os.

5 pokoi 2-osobowych – Standard – 140 zł/os.

11 pokoi 1-osobowych – 190 zł/os.

Rządcówka

Apartament dla 2 osób – 215 zł/os.

5 pokoi 2-osobowych – 120 zł/os.

3 pokoje 1-osobowych – 170 zł/os.

Folwark

19 pokoi 2-osobowych – 120 zł/os.

Domek Ogrodnika

4 pokoje 2-osobowe – 120 zł/os.

*Powyżej 20 osób; cena od osoby ze śniadaniem

Pokój dwuosobowy lub apartament do pojedynczego wykorzystania – cena za osobę plus 50 %
Parking wliczone w cenę noclegu.

Śniadanie kupowane osobno – 39zł/os.
Doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 15:00 i kończy o godzinie 12:00.

Sale konferencyjne

Dysponujemy bogatą ofertą różnego rodzaju sal konferencyjno – szkoleniowych, dzięki czemu otrzymujecie Państwo możliwość ich optymalnego dopasowania do własnych potrzeb ilościowych jak i organizacyjnych.

Oranżeria
252m2

Teatralnie – 180 osób
Podkowa – 100 osób
Okrągłe stoły – 180 osób

Wynajem:
cały dzień – 1500 zł

Wynajem Sali na kolację do 6H – 1000zł

 

Sala Balowa
70m2

Teatralnie – 90 osób
Podkowa – 60 osób
Okrągłe stoły – 70 osób

Wynajem:
do 4H. – 400 zł
cały dzień – 600 zł

 

 

Sala Jadalna
30m2

Teatralnie – 20 osób
Podkowa – 16 osób
Okrągłe stoły – 30 osób
Wynajem:
do 4H. – 200 zł
cały dzień – 400 zł

 

Istniej możliwość łączenia Sali Balowej oraz Sali Jadalnej – wynajem:
do 4H. – 500 zł, cały dzień – 800 zł

Wynajem sali na kolację do 6H – 400zł

 

 

Sala Szmaragdowa
100m2

Teatralnie – 100 osób
Szkolenie – 40 osób
Okrągłe stoły – 90 osób
Wynajem:
do 4H. – 400 zł
cały dzień – 600 zł

Sala Rycerska
100m2

Teatralnie – 120 osób Okrągłe stoły – 90 osób
Wynajem:
do 4H. – 400 zł
cały dzień – 800 zł

Wynajem Sali na kolację do 6h – 400zł

 

 

Sala Kasztanowa
57m2

Teatralnie – 50 osób
Podkowa – 20 osób
Wynajem:
do 4H. – 300 zł
cały dzień – 500 zł

 

 

Sala Klonowa
48m2

Teatralnie – 50 osób
Podkowa – 20 osób
Wynajem:
do 4H. – 300 zł
cały dzień – 500 zł

 

Wyposażenie sal:
Rzutnik multimedialny wraz z ekranem (50zł/dzień)
Nagłośnienie z 2 mikrofonami bezprzewodowymi (50zł/dzień)
Flipchart i flamastry – bezpłatnie

Ponadto polecamy

 

 Taras Ogrodowy
Taras to znakomita, wszechstronna przestrzeń, pozwalającą na zorganizowanie grilla, przyjęcia cocktailowego, lunchu biznesowego jak i wielu innych spotkań.

Altanę Parkową
Altana jest idealnym miejscem na zorganizowanie grilla, wieczornej biesiady lub letniego koncertu. Może pomieścić 40 osób, zaś przy Altanie ustawione zostały dodatkowo drewniane ławy i stoły, przy których zasiada kolejne 30-40 osób. Istnieje również możliwość rozpalenia ogniska i pieczenia przysmaków.

Wynajem do 6H – 150zł

Pałacową Piwniczkę
Posiada własny bar, system nagłośnienia, kamienny kominek oraz wygodne sofy. Dzięki dowolnej aranżacji stanowi doskonałe miejsce na zabawę taneczną, kameralne spotkanie lub szkolenie. Jest bezpośrednio połączona z Salą Rycerską.

Menu konferencyjne

 

Śniadania w formie bufetu

Jajecznica
Wybór wędlin i serów
Gotowane jajka
Caprese
Mix sałat z sosem winegret
Pasta jajeczna

Tortille warzywne z twarogiem
Parówki wieprzowo-cielęce na gorąco
Kiełbaski śląskie w cebulce
Twarożek krojony
Świeży pomidor i ogórek w plasterkach
Owoce, jogurty
Płatki zbożowe na mleku
Masło, pieczywo
Musztarda, ketchup
Dżemy, konfitury, miód
Sok owocowy
Kawa, herbata, kakao

39 zł/os.

Przerwy kawowe jednorazowe (do 30 minut)

Przerwa kawowa całodzienna – cena podstawowa x 2

 Serwis kawowy I
Kawa, herbata, mleko
Woda mineralna w karafkach
16 zł/os.

 

Serwis kawowy III
Kawa, herbata, mleko
Woda mineralna w karafkach
Soki owocowe w karafkach
Pałacowe ciasto
Ciastka kruche
27 zł/os.

Serwis kawowy II
Kawa, herbata, mleko
Soki owocowe w karafkach
Ciastka kruche
20 zł/os.

 

Dodatkowo do przerwy kawowej

Kanapki/Wrapy (3 szt/os.) – 16zł/os.

Owoce – 16zł/os.

Lunche serwowane*

Menu I

Aksamitny krem pomidorowy z bazylią i makaronem

Pieczeń wieprzowa z sosie pieczeniowym podana z ziemniakami i surówką z kwaszonej kapusty

Pałacowe ciasto

Woda

65zł/os.

Menu II

Rosół domowy

Pierś faszerowana szpinakiem i serem feta na puree ziemniaczanym oraz marchewką baby

Pałacowe ciasto

Woda

65zł/os.

Menu III

Zupa ogórkowa

Sznycel wieprzowy podany z gotowanymi ziemniakami posypany koperkiem w towarzystwie zasmażanej kapusty

Pałacowe ciasto

Woda

65zł/os.

Menu IV

Krupnik z warzywami Julienne

Dorsz w sosie koperkowym na puree ziemniaczanym z mizerią

Pałacowe ciasto

Woda

65zł/os.

Menu V

Pierożki cielęce okraszone skraweczkami z brzuszka

Łosoś na oliwkach i pomidorkach cherry

Ciasto kruche z owocami

70 zł/os.

Menu VI

Sałata z jesiotrem marynowanym z dresingiem balsamicznym

Halibut na ziemniakach w sosie z kaparów na lekko palonym maśle

Lody z owocami

75 zł/os.

Menu VII

Talerz pasztetów i marynat

Świeży dorsz na ziemniakach puree ze szczypiorkiem i czosnkiem na lekkim curry

Mus czekoladowy

70zł/os.

Menu VIII

Krem z warzyw

Polędwiczki wieprzowe z morelami ziemniakami z patelni

Szarlotka

70zł/os.

Menu IX

Sałata z serem kozim w cieście francuskim

Wachlarz z piersi kaczej na zielonej fasolce w sosie na różowym pieprzu

Sernik

75zł/os.

Menu X

Avocado i krewetki koktajlowe z grejpfrutem

Coque au vin z młodymi ziemniaczkami

Crepes suzette

95zł/os.

Menu XI

Terrina wegetariańska

Kotlecik ryżowy na świeżych warzywach

Kisiel żurawinowy

55zł/os.

 

*Jeden zestaw do wyboru

 

Kolacje serwowane*

Menu I

Przystawka:
Roladki z łososia i sandacza na musie rybnym
Zupa:
Krem z marchwi
Danie główne do wyboru:
Penne z borowikami i świeżym łososiem
lub
Eskalopki cielęce z warzywami i sosem winno-śmietanowym
Na deser :
Sorbet cytrynowy

95zł/os

 

Menu II

Przystawka :
Talerz pasztetów domowych i kiszonek (czosnek marynowany, ogórek kiszony, grzybki marynowane)
Sałata:
Koktajl z kurczaka na sałacie z sosem różowym
Zupa:
Krem z selera z płatkami migdałów
Danie główne do wyboru:
Dorsz faszerowany krewetkami z porem, podany z kurkami na sosie bazylikowym
lub
Zrazy jagnięce w liściu winogronowym na sosie pomidorowym i niebieskim risotto
Na deser:
Tiramisu

110zł/os

Menu III
Przystawka:
Carpaccio z polędwicy wołowej marynowane z malinami i świeżą miętą
Sałata:
Bresaola z sosem roquefort i delikatną sałatą
Zupa:
Krem z pomidorów z serem mozarella
Danie główne do wyboru:
Sea bass na tagliatelli i trawie cytrynowej z pomidorami czereśniowymi i winogronami
lub
Polędwiczka wieprzowa z borowikami i krokietami z ziemniaków
Na deser:
Pół mrożony nugat karmelowy a la ulica sezamowa

140zł/os

Menu IV
Przystawka :
Łosoś marynowany z delikatnym sosem sojowym i czerwonym kawiorem
Sałata :
Wachlarz z gęsi wędzonej z sałatą i winegretem podane z”glase” jagodowym
Zupa :
Zupa borowikowa z łazankami
Dania główne do wyboru :
Halibut na ziemniaczkach w sosie kaparowym na lekko palonym maśle
lub
Kaczka konfit z ziemniakami purée i miodową , czerwoną kapustką
Na deser :

 Tarta z musem z kasztanów

135zł/os

Menu V
Przystawka:
Pasztet z bażanta z wątróbkami drobiowymi , borówkami i cebulą konfit
Zupa:
Krem z brokuł
Sałata:
Sałata mieszana z serem mozarella
Dania główne do wyboru :
Naleśniki z sea basem , papryka i grzybem moon na winegrecie pomidorowym
lub
Cielęcina „Wellington” z cukinią marchwią i ziemniakami z wody
Na deser :
Szarlotka

140zł/os

Menu VI
Przystawka :
Koktajl z krewetek królewskich z owocami
Zupa :
Żurek z białą kiełbasą

Sałata :
Sałata z winegretem
Danie główne do wyboru :
Sola atlantycka na kaparach i ziemniakach puree
lub
Polędwica z sarniny z kopytkami i sosem z owoców leśnych
Na deser :
Czekoladowe łezki z sosem mango
155zł/os

Menu VII
Przystawka :
Parfait z avocado w akompaniamencie krewetek
Sałata :
Sałata „Santa Lucia” z mozarellą i pomidorkami cherry
Zupa :

Chłodnik litewski
Danie główne :
Sea bass na tagliatellach trawie cytrynowej z pomidorami czereśniowymi i winogronami
Na deser :
Parfait orzechowe z melonami

145zł/os

*jeden zestaw do wyboru

Lunche i kolacje bufetowe*

Menu I

Do wyboru 4 dania:
Carpaccio z łososia z płatkami imbiru
Śledź opiekany po neapolitańsku
Krążki sandacza z rodzynkami
Tarta z porów
Sałata z mozarellą i pomidorami
Sałata cesar z kurczakiem
Talerz pasztetów domowych i kiszonek (czosnek, ogórek kiszony, grzybki marynowane)
Kaczka faszerowana z sosem z owoców leśnych

Rostbef w sosie musztardowym
Carpaccio cielęce z sosem z Gorgonzolą i świeżymi ziołami

Dania gorące :
Łosoś w papilocie z julienne warzywnym
Ziemniaki bolonger
Bukiet warzyw

Eskalopki cielęce

95zł/os

Menu II 

Zupy

Krem z borowikowy z pianką bazyliowo-serową

Krem  Marchewkowo-pomarańczowy

Do wyboru 3 dania:

Rolada z polędwiczki wieprzowej w czarnym sezamie

z serem kozim, ziemniaki puree, szparagami zielonymi w sosie śliwkowym z nutą cynamonu

Rolada z dorsza faszerowana borówkami w sosie aksamitnym, marchewka karmelizowana oraz ryż jaśminowy

Filet z kurczaka w zielonej otoczce, kluski gnocchi

z zielonym pieprzem, sałatka na ciepło z marchewką i pomidorki cherry

Makaron z warzywami

 

Do wyboru 4 przystawki:

Trio z pasztetów z piklami i konfiturą z czerwonej cebuli

Roladki  warzywne w papierze ryżowym z salsą paprykową

Carpaccio z indyka w palonym sezamie z miodem

Roladka z łososia z serem ricotta

Sałatka grecka

Sałatka z grillowanym kurczakiem, czerwoną cebulą, pomidorkami cherry, serem pleśniowym, grzankami z polentą oraz sosem z szalotek

Roladka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Półmisek mięs

Grawlax

Trio śledziowe

95zł/os

 

*zestawy od 20 osób

Uroczyste kolacje*

Zestaw I

Serwowane na ciepło:
Krupnik z warzywami julenne
Eskalopki drobiowe w sosie estragonowym podane na puree ziemniaczanym z pieczonym brokułem

Zimny bufet:
Caprese
Galaciki wieprzowe
Pasztet myśliwski z żurawiną
Jajeczka faszerowane
Deska wiejskich wędlin
Śledź po polsku
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Sosy i dresingi
Pieczywo, masło

Sałatki:
Sałatka gyros
Mix sałat z sosem winegret

Deser:
Wybór ciast

125 zł/os.

Zestaw II

Serwowane na ciepło:
Krem z białych warzyw
Polędwiczka wieprzowa duszona w sosie pieczarkowym na postumencie z puree ziemniaczanego i brukselki

Zimny bufet:
Caprese
Galaciki wieprzowe
Pasztet myśliwski z żurawiną
Jajeczka faszerowane
Deska wiejskich wędlin
Ryby z lokalnych jezior w occie
Pieczony rostbeff z czerwonym pieprzem
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Sosy i dresingi
Pieczywo, masło

Sałatki:
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałatka grecka

Deser:
Wybór ciast

Ciepły bufet:
Barszczyk z pasztecikiem  mięsnym
Ryż z warzywami w curry

135 zł/os.

*Zestaw od 20 osób

Dania dla wegan i wegetarian

Zupy:

Kram z białych warzyw – 16zł/os.

Krupnik z warzywami Julienne – 16zł/os.

Zupa cebulowo czosnkowa – 16zł/os.

Krem pomidorowy z bazylią – 16zł/os.

Zupa z czerwonej i zielonej soczewicy z pomidorami i oregano – 16zł/os.

II Danie:

Kaszotto z grzybami i kolendrą – 31zł/os.

Naleśniki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami (3szt.) – 27zł/os.

Potrawka z ryżem, marchewką i groszkiem – 27zł/os.

Krokiet z kapustą i grzybami (1 szt.) 12zł/os.

Tagliatelle z warzywami – 27zł/os.

Pierogi ruskie (6 szt.) – 25zł/os.

 

Dodatkowe propozycje

Deska serów – 22zł/os.

Przekąski: chipsy, paluszki, krakersy, orzeszki – 11 zł/os.

Impreza przewidziana jest maksymalnie do godziny 2:00

Opłata za przedłużenie – 500zł/H.

Menu grillowe

Menu I

Grochówka lub Żurek
Karczek po myśliwsku
Pieczone kiełbaski
Kaszanka
Szaszłyki drobiowe
Warzywa grillowane
Ziemniaki pieczone
Smalec domowy
Ogórki kiszone
Mix sałat z fetą i oliwkami
Pyry z gzikiem
Wiejskie pieczywo, masło
Pałacowe ciasto
Sos czosnkowy
Chrzan, ketchup, musztarda
75 zł/os.

Menu II

Żurek lub Gulaszowa
Szaszłyki drobiowe
Karczek po myśliwsku
Kaszanka
Pieczone kiełbaski
Szaszłyki vege z tofu
Grillowany camembert
Sałatka bawarska
Mix sałat z fetą i oliwkami
Pieczone ziemniaki
Pyry z gzikiem
Smalec, ogórki kiszone
Wiejskie pieczywo, masło
Sos czosnkowy
Musztarda, ketchup
Pałacowe ciasto
90 zł/os.

Napoje i alkohole

 Napoje

Soki owocowe – 15 zł/litr

Woda – 10 zł/litr

Pepsi/ Mirinda/ 7up – 15 zł/litr

 

Pakiety napojów bez limitu – do 8h

Kawa, herbata – 15 zł/os.

Kawa, herbata, woda , napoje gazowane, soki – 35 zł/os.

 

Wina

Wino domu – 49 zł/0,75cl

Neblina Chardonnay – 59 zł/ 0,75 cl

Neblina Cabernet Suvignono – 59 zł/0,75cl

Prosecco – 69zł/0,75cl

Aperol – 140zł/0,7L

Wódka

Wyborowa – 59 zł/0,5l

Finlandia – 85 zł/0,5l

Absolut – 85 zł/0,5l

Stanislav – 90zł/0,7l

 

Whisky

Johnnie Walker Red Label – 99 zł/0,5l

Grant’s – 99 zł/0,5l

Ballantine’s – 125 zł/0,5l

Jack Daniel’s – 155 zł/0,5l

 

Piwo

Lech Pils (keg 30l) – 465 zł/30l.
Książęce – 10zł/0,5l
Piwo Regionalne – 10zł/0,33l

Wprowadzenie własnego alkoholu wiąże się z opłatą – 25zł/os.

Ceny podane w Ofercie obowiązują na 2022 rok.

Atrakcje i aktywny wypoczynek

 

 Oferujemy Państwu możliwość aktywnego spędzenia czasu pełnego zabawy, przygody i adrenaliny. We współpracy z profesjonalistami z branży eventowej, przygotujemy dla Państwa imprezę pełną emocji i niezapomnianych wrażeń, która z pewnością urozmaici spotkanie firmowe oraz umożliwi pracownikom integrację.

 

Naszym Gościom oferujemy:
Spływy kajakowe z Przystani
Pałac Wiejce
Strzelnicę sportowo-myśliwską
Paintball tradycyjny lub laserowy
Zwiedzanie bunkrów
Wieczory tematyczne
Pokazy
Team Bulding
Warsztaty
Animacje
Zabawy z DJ-em
Mini-golf
Siatkówka
Rowery
Nordic-Walking
Boules
Billard
Piłkarzyki
Darts
i wiele, wiele innych…!

 

Serdecznie Zapraszamy!

Zasady rezerwacji

I. Warunkiem dokonania rezerwacji jest:
1. dokonanie zgłoszenia rezerwacji (email lub doręczenie pocztą na adres Hotelu) zawierającej oznaczenie osoby dokonującej rezerwację (Klient), adres, kontakt telefoniczny, adres email, datę pobytu.
2. potwierdzenie dokonania rezerwacji przez Hotel z określeniem kwoty zadatku rezerwacyjnego ( nie mniejszego niż 25% przybliżonej wartości świadczeń) i terminu jego wpłaty.

II. W przypadku niedokonania wpłaty zadatku w terminie określonym przez Hotel rezerwacja wygasa.

III. W przypadku anulacji rezerwacji przez Klienta po dokonaniu wpłaty zadatku, Hotel zatrzyma wpłaconą przez Klienta kwotę zadatku tytułem opłaty anulacyjnej.

IV. W przypadku skorzystania z oferty w zarezerwowanym terminie, zadatek zostanie zaliczony na poczet wynagrodzenia Hotelu za wykonane usługi w ramach zawartej umowy.